sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Matkalla

Kävimme syyskuussa työ- ja tutustumismatkalla Jimmassa ja Mettussa. Ajokilometrejä kertyi yhteensä yli 1200 km. Seuraavassa kuvia tältä mielenkiintoiselta matkalta läntiseen Etiopiaan.

Jimmassa suunnittelimme marraskuussa presbyteerien johtajille tarkoitettua johtamiskoulutusta. Henkilöt oikealta: Jimma Bethel Synodin presidentti pastori Hailu, pääsihteeri herra Kebbede sekä tohtorit Tuula ja Raija.

Jimmassa yövyimme ja sitten jatkoimme matkaa Beddelen kaupungin kautta Mettuun. Tieosuus Beddelestä Mettuun oli todella huonoa. Emme koskaan aikaisemmin olleet ajaneet niin huonoa tietä. Yhdessä kohtaa tie oli tukossa ja jouduimme odottamaan sen aukenemista kaksi ja puoli tuntia. Linja-auto ja kuorma-auto olivat törmänneet toisiinsa kapealla ja huonolla tiellä. Sen sotkun selvittäminen vei aikaa. Paluumatkalla odotimme samassa kapeikossa tunnin, sillä taas joku auto oli tukkinut tuon pullonkaulan.

Huonot tiet koettelevat kuljettajien kärsivällisyyttä.

Kun tie aukeaa, kaikkien pitää päästä yhtäaikaa eteenpäin.
Pääsimme kuitenkin onnellisesti 600 km päähän Addis Abebasta sijaitsevaan Mettun kaupunkiin.Siellä tutustuimme sekä Illubabor Bethel Synodiin että sen paikalliseen seminaariin. Seminaarille rakennettiin parhaillaan uutta rakennusta, johon tulee kaksi uutta luokkaa. 

Taustalla seminaarin uudisrakennus.

Seminaarin ovella uudisrakennusta katselemassa Tuulan ja Raijan lisäksi keskellä SLS:n lähetti Taina Taskila, synodin pääsihteeri pastori Wendemu sekä teologisen osaston johtaja pastori Amana.

Mettun kirkko on kaunis sekä sisältä että ulkoa. Kirkkoa katsellessa tulee kuitenkin mieleen se, että aina täällä Etiopiassa ei vielä osata ajatella tarpeeksi liikuntarajoitteisten henkilöiden esteetöntä pääsyä kirkkoon. Portaat ovat kauniit, mutta ovatko ne jollekin lähimmäiselle liian pitkät?

Mettun Mekane Yesus kirkko. 

Seminaarin uudisrakennuksen vieressä saimme katsella kuinka rakennusharkot siirtyivät 50 metrin päästä uudisrakennukselle. Se ei suinkaan tapahtunut itsestään, vaan paikallisen tavan mukaan naisenergialla.














Raskaasta taakasta huolimatta vieraalle irtosi vielä kaunis hymy.


Ystävällisten hymyjen ja vieraanvaraisuuden lisäksi näimme Mettussa muitakin mielenkiintoisia ja kauniita asioita.

Kirkkomusiikkia soitetaan kosketinsoittimien lisäksi tällaisella rummulla.

Kirkon alueella kasvoi runsaasti kauniita tulppaanipuita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti